TARİFLER

 
    Kandil Simidi

 

Malzemeler:
1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ,1 yumurtanın sarısı, 2 çay kasığı şeker,1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt,1 yumurtanın akı,1 kase susam, alabildiğince  ENS  un,1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:
Margarin elle iyice yumuşatılır. Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, şeker, tuz, yoğurt ilave edilir, iyice yoğrulur. Yavaş yavaş ENS un, kabartma tozu ilave edilir. Hamur kıvama gelene kadar un ilave edilir. Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyükçe toplar yaparak onlara simit gibi şekil verilir. Yağlı tepsiye dizilir,tüm simitler yapıldıktan sonra simitler önce yumurtanın beyazına sonrada susama bulanır.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.  Afiyet olsun…

 

 HIZLI MENU

  ANASAYFA  I  HAKKIMIZDA  I  ÜRÜNLER  I  ÜRETİM  I  MARKALARIMIZ  I  İLETİŞİM Copyright © 2012 Ens Gıda San.Tic.A.Ş. Tel: 0.482 215 22 98 Fax: 0.482 215 24 19 TASARIM: FOVAJANS