TARİFLER

 
    Yoğurtlu Pazılı Börek

 

Malzemeler:
4,5 Su B. ENS Un, 1 Çay B. Yoğurt Suyu, 3 Çorba K. Sıvıyağ, Tuz, Su

İç Harcı İçin:
2 Demet Pazı Yaprağı, 2 Kuru Soğan, 1 Kase Yoğurt, 2 Yumurta, 100 Gr Beyaz Peynir, Sıvıyağ,Tuz, Karabiber

Ara Katlar İçin:
3 Çorba K. Tereyağı

Hazırlanışı:

ENS Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yoğurt suyu, sıvıyağ ve biraz su koyup sıvıları karıştırıyoruz. Tuzu ENS unu üzerine serpiyoruz. Sıvılar karıştıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada soğanları kavuruyoruz. Yıkanmış pazıları ince bir şekilde doğrayıp soğanla birlikte kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Dinlenen hamuru 10 bezeye bölüyoruz. Merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Hamurların aralarına ılık erimiş tereyağı sürüyoruz. 6 tanesini üst üste koyup merdane ile tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış tepsinin tabanına ilk hamurumuzu koyuyoruz. Diğer hamuru üst üste koyup açıyoruz. Hamurun üzerine kavurmuş olduğumuz pazıyı döküp  yayıyoruz. Yoğurt, 1 yumurta ve rendelenmiş beyaz peyniri karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz. Pazılı harcın üzerine yoğurtlu karışımı döküp yayıyoruz. Diğer hamuru en üste kapatıyoruz. Kenarlarını içe doğru sokuyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.  Afiyet olsun..

 

 HIZLI MENU

  ANASAYFA  I  HAKKIMIZDA  I  ÜRÜNLER  I  ÜRETİM  I  MARKALARIMIZ  I  İLETİŞİM Copyright © 2012 Ens Gıda San.Tic.A.Ş. Tel: 0.482 215 22 98 Fax: 0.482 215 24 19 TASARIM: FOVAJANS